2010-08-18

Fieldspecialen 2010

Nu efter många försök på vår förra blog, startar vi en ny!

I helgen så var vi iväg till Örebro, Ånnaboda för den trevliga Fieldspecialen. Vi packade in hela familjen både hundar och människor på fredagen och åkte iväg till Örebro. Vi hade bokat en stuga på Gustavsviks camping. Resan gick bra och vi anlände till stugan vid fyratiden och då var det brått för vi hade bokat in oss på seminariet och då skulle vi samlas kvart i fem så det var bara att kasta sig iväg igen.

Semnariet var mycket intressant och jag och mamma fick lära oss mycket om ögonlysning och vilka sjukdomar man tittar efter. Tyvärr var vi tvugna att gå innan seminariet var slut då det drog ut på tiden.
Trött Gloria efter bilresan!
På lördagen var det dax för utställningen. Vi fick denna dag med lätthet upp tältet:) med hjälp av min sambo men mamma hade provrest tältet hemma och det hade gått bra så nu kan vi och slipper fajtas med det som vi fick göra i Västerås.
När det var dax för mig och Gloria att gå in i ringen var vi trötta för det är ju som alltid lång väntan innan man ska in i ringen men vädret var fint och gott sällskap hade vi:)!
Gloria var jätteduktig i ringen och stod fint och sprang som en liten showhund. Domaren var jätterar mot hundarna och det var tur för Gloria tycker det är lite jobbigt när det dax att klämma och känna på henne men det gick bra. Vi kom på tredje plats (av tre) och fick ett HP med fin kritik så jag är så nöjd och glad med min lilla busiga tjej som skötte sig så fint i ringen.

Här kommer Glorias kritik:
"Fem. tik med bra prop. mkt. tilltalande huvud och uttryck. Bra hals och skuldra, rak överarm, ngt. kort bröstkorg, avfallande kors, ngt. smalt lår, passande benstomme. Ganska bra tassar. Rör sig glatt med bra spänst och bra steglängd. Lite kort och underställt bak. Mkt. bra pälskval. Mkt trevligt temp. men en aning försiktig."

Här kommer bilder från utställningen:

Tvåhövdad hund.

Valpisar.
Tramsiga Leon!
Snälla och goa Zelia slappar i tältet.
Nellie och Flora i klassen Barn med hund, dom var ett fint ekipage.

Nellie och Flora, blivande handler tror jag så duktig var hon lilla Nellie. Flora står så fint!
Jag och Gloria står framför domaren.

Gloria soldyrkare ligger och slappar efter sin tur i ringen.

Madelene & Lova springer fint.

Jag & Gloria i bästa tik klassen, två töntiga killar sitter i bakgrunden:).
Det var allt för oss. Nästa utställning blir i Gustavsberg, Uddevalla 29/8. Skönt att det ligger nära.
Ha det så gott!!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Nya bloggen är fin!! :D
    Det var kul att träffas! Bara synd att vi inte fick rest tälten bredvid varandra så vi kunde pratat ännu mer!! Men vi ses ju i Uddevalla och det blir kul det med!!
    Ha det gott!

    SvaraRadera