2011-08-29

Utställningshelg!

I helgen har vi varit iväg både lördag och söndag på utställning. Trevligt har det varit trots att vädret inte var det bästa.

På lördagen bar det iväg till Backamo och denna dag var det 6 fieldar anmälda. Jag, mamma och Gloria hade tur md vädret för vi kom till utställningen när det sluta regna:).
Vi fick en plats bredvid Glorias bror Cliff och matte Ylva, mysigt att träffas att prata lite.

Snart var det dax för fieldarna att gå in i ringen. Först ut var Maxfield Game Boy "Cliff".

Cliff och Ylva i ringen!

Domaren Agneta Pamp står och tittar på Cliff, som står så fint.
Cliff blev denna dag Very Good med fin kritik men behöver växa till sig lite. Dom är långsamma i utvecklingen våra fina hundar:).

Nästa par ut i ringen var Majsan och NO UCH SE U(u)CH SE V-08 Xchange of Bloodline "Viggo" som det gick strålande för. Han blev idag BIR och Majsans tik SE U(u)CH Winterbourne Alpine Glow Apricot "Doris" blev BIM. Grattis Majsan:)!
Majsan och Viggo.
Sen var det dax för lilla Molly från Field Maritimes kennel. Tyvärr inget bra kort på när hon var inne i ringen och minnet sviker mig och kommer tyvärr inte ihåg hur det gick för henne:(.

Nu var det för de öppna tikarnas klass. Idag var det Maxfield Fixa och Maxfield Gloria som var på plats.

Både Fixa och Gloria fick excellent idag men inga Ck tyvärr så vi gick inte vidare:(. Men Gloria blev i alla fall placerad som 1:a i ÖKK för tikarna så det var kul:).
Gloria står fint, min lilla duktiga tjej.
Dagens kritik på Gloria blev följande:
Utmärkt storlek. Välformat huvud. Bra nosparti och bett. Välansatta öron. Bra hals och rygg. Bra länd. Bra lår. Kunde vara bättre vinklad bak. Bra bröstdjup. Vällagd skuldra. Kunde ha kraftfullare benstomme. Något pälsfattig för dagen. Rör sig bra.

Jag är så nöjd med min lilla tjej som skötte sig jätte bra i ringen och excellent är en vinst då kritikerna har varit lite upp och ner på Gloria då hon är en långsamt växande liten tjej som nu verkar börja bli färdig:).

På söndagen bar det iväg till Uddevalla, Gustavsberg SSRK-utställning. Regnet kom och gick hela dagen men vi hade trevligt i vår lilla "fieldhörna". Idag var det 8 fieldar anmälda.
Tyvärr inga bilder från denna dag då kameran blev kvar hemma.

Dagens domare var Ann-Christine Johansson som hade en domarelev med sig så det tog lång tid i ringen och dubbel koll av alla hundar. Gloria var inte jätteroad av att bli så mycket klämd på för hon ska börja löpa när som helst och är superkänslig då. Men hon skötte sig prima fastän hon tyckte det var jobbigt.

Resultatet av dagen blev ombytta roller på Majsans fina hundar Viggo och Doris. Idag tog dottern hem det så Doris blev BIR och Viggo blev BIM.
Madelenes unga tik Maxfield Ida-Sofia tog hem dagens CERT. Jättemassa grattis till jättefina resultat i ringen.

Hur gick det då för min lilla Gloria. Jo det gick himla bra och jag blev supernöjd. Gloria blev denna dag excellent med CK och placerad som 1:a i ÖKK för tikar och sen belv hon 3:a i Btkl med R-Cert.
Dagens kritik:
Fina Prop. Välformat huvud. Bra uttryck. Mkt bra hals och rygglinje. Bra kors. Lång välformad bröstkorg. Bra vinklar. Rör sig bra.

En himla trevlig helg i gott sällskap. Hoppas det snart blir igen!

Här hemma har Gloria börjat löpa idag så jag är så glad att hon fick fin kritik under helgen och skötte sig exemplariskt trots att hormonerna har virvlat runt i hennes lilla hundkropp:).

Här kommer lite bilder från vardagen som varit under sommaren:):

Gloria svalkar sig i poolen.

Passar på en regnig dag att träna viltspår.

Cleo efter sitt första viltspår.

Pyjamaskille:)

TUT; TUT här kommer jag;).

På väg ut på kvällspromenad hemma hos mormor.

Min vackra tjej som njuter av friheten på ängarna.
Ha det så gott och njut av sensommaren!

2 kommentarer:

  1. Tack för ditt inhopp att visa Viggo i BIR/BIM.... Oväderlig hjälp när det kör ihop sig.
    Konstigt att hon höll in certet med tanke på kritiken från lördagen. Egendomligt må jag säga.

    Ha det bra och hoppas vi ses vid någon av våra träffar under hösten.

    SvaraRadera
  2. Nu kan jag kommentera!! Så bra!!
    :) Det var kul att träffas! Som alltid!

    SvaraRadera