2011-06-06

En bra dag

Vi har haft världens bästa söndag:).
Dagen startade tidigt med uppgång klockan halv sex för mig och Gloria då det var dax att åka till Vänersborg på utställning.
Field spaniel var första rasen i ringen och det var 6 stycken fieldar anmälda. Vi var en liten skara men trevligt hade vi:).
Först ut i ringen var Madelene med söta Ida.
Domare Wera Hubenthal hälsar på Ida.

Springer fint söta Maxfield Ida Sofia
Sen var det Maxfield Harry Potters "Harry" tur och då frågade Monica om någon annan vill gå in med Harry i ringen och jag sa att det kan jag göra. Tycker det är kul att ställa hund:). Harry var jätteduktig och gick och stod så fint. Harry fick excellent och fin kritik. Tyvärr inga bilder då mamma som var fotograf för dagen var tvungen att gå runt med min lite svartsjuka hund.

Kennel Fieldmaritim var där med sina söta tikar Molly och Sessan. Molly gick in efter Harry och hon var så duktig som vanligt och fick excellent.

Nu var det dax för öppna klassen för tikar och idag var det jag och Gloria och Madelene och Lova, Hasaty's Alfa Julia.
Gloria var på ett strålande humör och hon trivs med att visa upp sig i ringen. Som vanligt kommer hon undan med att lägga tassarna på domarens axlar och pussas en stund, lilla flirtfian;). Lova skötte sig också jättefint i ringen.
Tänka sig att idag var det vår dag. Gloria blev placerad först med excellent och Ck, så glad jag blev. Sen fick vi gå in i ringen igen i Btkl mot Championtiken Sessan och där kom vi på 2:a placering och fick cert och reserv CACIB. Min duktiga lilla tjej har fått sitt första cert:).
Här kommer Glorias kritik:
Utm. typ och storlek. Välskuret huvud. Utm. uttryck. Utm. temp. Utm. hals och kropp. Bra ben och vinklar. Korrekt svansföring. Lite tunn i pälsen.
Gloria fjäskar för domaren och matte ser uppgivet på;)

Tandkontroll

Travar fint

Mattes lilla gullegris Maxfield Gloria

Lova står fint framför domaren.
Tack allihop var en trevlig förmiddag:)!

Vi var hemma redan vid 11 igen. Härligt hela dagen kvar att mysa med familjen. Vi åkte på utflykt och fikade vid havet där hundarna kunde busa och bada också. Men matte och hussar nöjde sig med att bada fötterna och fika.
Finns mycket roliga saker att titta på vid havet

Hundarna älskar att bada

Badhund

Leon och Zelia har hittat något intressant:)

Leon skrattar åt Gloria som springer i vattnet

Finaste lille killen

Oj va djupt vatten det var här

Killar i fikartagen

Gloria spanar

Min gamla goa tjej

Gloria vill busa men Zelia är inte alltid på humör för bus.
Vinsten från utställningen en hundkorg var mycket populär både av barn och hundar:). Dom har varit utan ett tag då den gamla gick sönder men nu kan dom mysa ihop igen, bästisarna!
Ha det gott i värmen och njut av den ljuvliga sommaren!

1 kommentar:

  1. Grattis till Glorias första cert!! :) Välförtjänt och helt rätt!! :D
    Perfekt att få en vinst som går att använda! :D
    Tack för trevlig stund igår vid ringside och vi ses snart - hoppas jag!

    SvaraRadera