2011-04-10

Utställning i Bohus

Idag ringde klockan 06.00 och en dryg timme senare bar det iväg mot Bohus och SSRk-utställning. Väl på plats blev det lite stressat för då hade dom tidigarelagt Fieldarnas tur i ringen och vi var första ras som skulle in. Det var anmälda nio fieldar till dagens utställning och åtta var på plats. Dagens domare var Fredrik Norgren.

Vi hade lite otur med bildtagandet idag och många kort blev suddiga:( men några kort blev det.

Först ut var Ida (Maxfield Ida-Sofia) som ställdes i valpklass2. Hon var jätteduktig i ringen, var första utställningen för lilla Ida och fick fin kritik:).
Sen var det Harrys(Maxfield Harry Potter) tur och han ställdes i juniorklass. Harry och matte Monica var duktiga i ringen och fick fin kritik och även Very Good som är det nya bedömnings/kvalietsgraderingen.

Lite rolig bild på Harry som skuttar lite när matte Monica pratar med domaren Fredrik Norgren.
Nästa Maxfieldhund som stod på tur var Glorias bror Cliff (Maxfield Game Boy) som väntar på att få sitt 3:e cert men tyvärr utblev det idag men nästa gång kniper dom nog championatet:). Cliff och matte Ylva var så duktiga i ringen. Cliff fick även han bra kritik och Very good.
Cliff sitter så fint och stilla när domaren tittar hans tänder.

Cliff står fint!
Sen var det min och Glorias tur i ringen, första gången Gloria går i öppen klass. Hon var så duktig min lilla tjej och travade glatt runt och lät domaren klämma och känna på henne. Är så nöjd med att hon trivs och tycker det är trevligt att vistas i utställningsringen. Gloria fick kanonbra kritik och domaren sa att hon var vacker och proportioneligt anatomiskt korrekt men hon behöver mer kläder (päls)så tyvärr fick hon "bara" Very good idag. Jag är jättenöjd med dom orden:). Jag är rätt glad över att Gloria inte har så mycket päls. Fastnar inte så mycket skräp när man är ut i skog och mark:).
Här kommer vi!

Domaren tittar på Gloria

Står fint!
Glorias kritik löd föjande:
Medelstor. Mkt bra helhet. Vackert prop. huvud. Bra ögon. Lagom lång ? (ska försöka tyda vad det står). Bra rygg. Passande benstomme. Bra tassar. Lätta, ganska vägvinnade rörelser. Påskjutet kunde vara effektivare. Tyvärr ej i bästa pälskondition. Bra temperament och arbetslust.

Tyvärr fick jag inget bra kort när Madelene var inne med sin fina veterantik Frosty (SE U(U)CH Maxfield Frosty Morning) men det gick finemag för dom och det resulterade till CK och blev BIR veteran samt placerad Btkl 2.

Tillslut ett jättestort grattis till Marie-Louise som kammade hem segern BIR med NO UCH(U)CH SE V-08 Xchange Of Bloodline och BIM+3:e certet med Winterbourne Flower Power.
Vinnarna!
Ha det så gott i våren!

2 kommentarer:

  1. Det var kul att träffas idag och alla fieldar skötte sig fint i ringen! Det är trevligt och ger god reklam för rasen! :D

    SvaraRadera
  2. Kul med den fina kritiken för Gloria! Hon är så söt !! Bra kort du fick på Cliff när han ställde upp sig, kul att se.

    SvaraRadera