2011-05-09

Utställning i Lidköping

Igår bar det iväg till Lidköping och utställning. Den brukar vanligtvis vara i Larv och utomhus men i år blev det i Lidköpings arena inomhus. Jättesynd då vädret var underbart.
Resan gick bra och vi var i Lidköping vid nio och vi skulle förmodligen in i ringen vid tio-tiden.
Gloria var inte på sitt bästa humör utan ganska så stressad då direkt när hon hoppade ur bilen blev utskälld av ett gäng schapendos, jätteläskigt och fly tillbaka till bilens trygga bur i bagagen var det enda Gloria ville, lilla skruttan. Vi hade lite otur när vi gick in för det flög fram hundar till Gloria både från höger och vänster när vi gick in till arenan. Gloria tyckte inte detta var roligt med en massa närgågna hundar överallt då hon har stor integritet när det gäller hundar. Hon älskar alla människor men hundkompisarna väljs omsorgsfullt ut.

Väl inne på plats var det trångt och mycket hundar och människor. Vi var omringade av lancasire heelers och lagotto romangolos och mitt i smeten satt vi och kennel Field maritime med deras söta lilla tik Field Maritime Mahogny som var den andra fielden på plats idag.

Innan vi skulle in i ringen hann vi gå bort och köpa en mindre bur till bilen för pangpriset 450kr. Nu slipper vi fälla sätet när vi kör hundarna i bur. Gloria har ju fruktansvärd separationsångest och brukar sitta och skälla förtvivlat när man lämnar henne i bilen men när hon sitter i bur så är hon mycket lugnare och det är så mycket säkrare att ha dom i bur med.

Sen var det dax för oss att gå in i ringen. Domare för dagen var norsk vid namn Per Kr Andersen. Han var gullig mot hundarna men han var nog inte så van att döma dom för han satt och läste rasstandarden medans han bedömde.
Gloria stod fint men gick sådär då hon var ofokuserad och ville nog helst av allt bara åka hem. Dagens kritik var fin men denna gång blev kvalitetspriset "bara"good. Men jag är nöjd med min duktiga lilla hund:). Glömde kameran så tyvärr inga bilder.

Här kommer Glorias kritik:
Mkt bra typ. Välskuret huvud, tillräckligt välansatta öron. Bra hals och rygg. Kunde haft mr kropp och bredd i fronten. Välvinklad fram, ok bak, rör sig lätt men lite underställt. Utmärkt päls(skrattar lite åt detta då hon för en knapp månad sen på SSRK-utställning fick som kritik att hon inte var i bästa pälskvalitet, smaken är som baken;)), lite vitt på bröstet. Trevligt temperament.

Nästa gång tycker nog Gloria att blir roligare att åka på utställning. Då blir det Vänersborg som är utomhus och då kommer även lite fieldkompisar från Rörö dit:).

Gloria var så nöjd när hon fick lägga sig i bilen och åka hem. Väl hemma var det bus och mys på menyn.
Äntligen hemma

Skönt att ligga och vila i skuggan med bästa hundkompisen


Bushunden

Kul att leka med nya bollen:)

Trött blir man av bus

Lillhusse Leon står och tittar på pappa som klipper gräset, tycker det är lite läskigt med gräsklippare

Här är en till som inte gillar gräsklippare

Sötaste killen i världen
På kvällen hade jag en liten brun hund och en liten kille som var mycket, mycket trötta.

Till sist en massa grattis till Cliff som blev viltspårschampion igår, Jättebra jobbat Cliff, Ylva och Freddy:)!
Ylva och snygga brorsan Maxfield Game Boy "Cliff"! Tack för lånet av bilden Madelene:).
Ha det så gott!

2 kommentarer:

  1. Det där med utställning får man ta med en klackspark , domare tycker ju så olika.Förstår att Gloria tycker hemma är bäst!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Å du har bloggat om utställningen här.. jag var så nyfiken!! Håller med Ylva.. man får ta det med en klackspark - ibland går det vägen och ibland får man se det som ett träningstillfälle eller en miljöträning! :) Bättre lycka nästa gång och JA det ska bli kul att träffas i Vänersborg!! Få så hur vår lilla tokfia beter sig då!! :D Gloria brukar alltid sköta sig exemplarsikt med matte ju!

    SvaraRadera